Hogyan válasszak megfelelő gombaterméket?

Egy megfelelő gombatermék kiválasztásához több szempontot érdemes mérlegelni. Ehhez igyekszünk az alábbiakban tömör segítséget nyújtani. 

  • Válassza ki a kívánt egészségtámogató hatású gombát, vagy gombákat a termékleírásból!

Aszerint, hogy milyen panaszra keres megoldást.

  • Tájékozódjon az esetleges nem kívánt hatások, fogyasztási korlátozások felől. 

Annak érdekében, hogy az Ön személyes állapotának legmegfelelőbb készítményt választhassa. Olyat, ami nem ütközik egyéb gyógyszereivel, nem rontja esetlegesen társult betegségeinek állapotát.

  • Válassza ki az Önnek legelőnyösebb kiszerelési formát (őrlemény, folyékony kivonat)!

Amit egy jó döntéshez érdemes erről tudni:

  • Őrlemények előnyei és hátrányai.

A gombák termőteste az ember számára emészthetetlen rostokat tartalmaz. A ható- és tápanyagok ilyen rostok szövedékébe van „elrejtve”. Ezért emésztésük lassúbb. A hatóanyagok kinyerése nehézkesebb. Ugyanakkor egészséges, jó emésztés mellett az emészthetetlen rostok kedvezőek is lehetnek: 1) támogatják a székletformálást, 2) elősegítik a bélmozgást, karbantartják a belek tisztulási folyamatát, és 3) kedvező életfeltételeket teremtenek a jó bélbaktériumok számára. „Gyenge gyomrú”, emésztési panaszokkal küszködő egyének számára nagy mennyiségben azonban okozhatnak veszélytelen, ám kellemetlen panaszokat: puffadást, étvágytalanságot, gázosodást.

  • A glicerines folyékony kivonatok előnyei hátrányai.

A glicerin szinte ideális anyag folyékony, teljes gombakivonatok előállításához:

  • Az emberi szervezetben természetesen jelen levő anyag. Szervezetbarát, nem allergizál, jól tolerált.
  • Édes íze széles körben kedvelt. Ugyanakkor, mivel nem cukor, nem vesz részt a cukoranyagcserében. Ezért diabetikus, vagy bármely kalóriacsökkentett étrendben is alkalmazható.
  • Jól keveredik a gombák vízben és szerves oldószerekben oldható vegyületeivel is. Így a gombák teljes hatóanyagtartalmát fogyaszthatóvá teszik. Az így kivont, most már rostmentes, hatóanyagok gyorsan és könnyen hasznosíthatók a sejtek számára.
  • Megfelelő töménységben önmagában kiváló természetes tartósítószer. Semmilyen mikroszkópikus gomba, vírus, kórokozó nem él meg benne. Mindenből vizet von el, miáltal a kórokozók végzetesen kiszáradnak és elpusztulnak. Ráadásul a glicerin e hatásához semmilyen kórokozó nem fejleszthet ki rezisztenciát.

Számos előnye mellett egyetlen hátrányát kell figyelembe venni: A belekben is vizet tart vissza! Miáltal ozmótikus hasmenést okozhat. Ez a hatása ráadásul nagyon egyéni: van aki 5 – 6 kávéskanál glicerint is képes panasz nélkül elfogyasztani naponta, és van aki kettőt sem.

  • Készítmények kombinálása

Különösen, amennyiben több gombakészítmény együtt fogyasztása indokolt, törekedjen úgy megválasztani azokat, hogy ne csak egyik, vagy másik kiszerelési forma legyen. Nagyon előnyösen kihasználhatók a gombák egymást erősítő hatásai, mellékhatásaik minimalizálásával, ha az őrleményből készült főzetbe, 1, maximum 2 teáskanálnyi glicerines kivonatot ad.

Kombinált gombakészítményeink kidolgozásánál – úgy az őrlemények, mint folyékony kivonatok esetében – kifejezetten törekedtünk egymást hatástanilag erősítő gombák kombinálására.

Ha sikerült az Ön számára megfelelő gombákat kiválasztani, nézze át, hogy termékeink között megtalálja-e ezeket kombinált készítmény formájában? Ez a biológiai hatás, de anyagi szempontból is a legelőnyösebb az Ön számára.

  1. Vagy vegye igénybe tanácsadó szolgáltatásunkat (link az oldalra). Örömmel állunk rendelkezésére!